Brug af SP-pengeneHvilke muligheder har jeg med pengene


Du har umiddelbart 3 muligheder:


- Du kan lade din SP-opsparing blive stående hos ATP eller din nuværende forvalter.


- Du kan hæve pengene til forbrug/betaling af gæld.


- Du kan hæve din SP-opsparing og indbetale den på en pensionsordning.
Lad SP-opsparingen blive stående


Det er fuldstændig valgfrit om du vil gøre noget. Bemærk dog, at hvis du betaler Topskat, kan der være en fordel i at hæve SP-midlerne og indbetale dem på en pensionsordning.


Der er ingen, der kan tvinge dig til at hæve pengene. Heller ikke eventuelle kreditorer.Hæve pengene til forbrug/betaling af gæld


Du kan hæve pengene. Hvordan er endnu ikke på plads, men det bliver en simpel procedure via blanket, telefon eller internet.


Når pengene er blevet udbetalt kan du bruge dem til hvad du vil. Rent samfundsmæssigt vil det være bedst, hvis pengene bruges på danske varer og tjenesteydelser, men det er fuldstændig dit eget valg.


Har du gæld kan det også være en idé at betale af på den.


Det er ikke muligt for at andre at se, om du har hævet pengene. Pengene vil du formentlig blive udbetalt til din nemkonto i din bank. Læs om nemkonto her.Du kan hæve SP-opsparingen og indbetale den på en pensionsordning


Har du penge nok på trods af finanskrisen, kan det alligevel være fordelagtigt at hæve SP-opsparingen hvis du betaler topskat. I det tilfælde har du mulighed for at indsætte midlerne på en pensionsordning og opnå fradrag i topskatten.